Dnes slaví: Kateřina Zítra: Artur

borščSvíčkovou, vepřové se zelím, bramboráky, šunkofleky, řízek – výčtem oblíbených českých jídel bychom mohli pokračovat asi do nekonečna. Jsou to sice jídla chutná, ovšem vesměs také dost obyčejná a za život si je vychutnáte určitě mnohokrát. Přitom na světě existuje celá řada o mnoho zajímavějších jídel nevšedních chutí. Chcete vyzkoušet něco netradičního, ale nemáte inspiraci? Tak právě tento článek vás potěší, protože pro vás máme hned několik zajímavých tipů, jak můžete vaše vaření ozvláštnit.

 

Tradiční pokrmy jiných států rozhodně stojí za to!

Jestliže chcete poznat jiné chutě, určitě najdete mnoho inspirace za hranicemi. Podívejte se na tradiční jídla světových států a sami zjistíte, jak rozmanitá může kuchyně být. Začít můžete třeba i polévkami. Pokud si připravíte tradiční ruský boršč s červenou řepou, určitě se budete ještě dlouho olizovat. Za zkoušku stojí také skvělá italská polévka Minestrone. Její kouzlo tkví v použití velkého množství zeleniny.

Vyzkoušejte nové potraviny a budete mile překvapeni

Máte-li odvahu, určitě se vrhněte na přípravu receptů z u nás méně tradičních potravin. Úžasná jídla například vykouzlíte z babátů. Za vyzkoušení stojí také „zázračná“ quinoa – rostlina, ze které se dají konzumovat listy a semena. Do jídelníčku můžete zařadit také řasy, které jsou plné vitamínů a dalších důležitých látek. Asi nejznámější je jejich použití při sushi. Zajímavostí je sladkovodní řasa Spirulina, která pomáhá posilovat celý organismus a je možné ji přidat vlastně do jakéhokoliv jídla.

 

I maličkosti sehrávají důležitou roli

Pokud si chcete vyzkoušet netradiční recepty, nesmíte zapomínat ani na netradiční koření a bylinky. Právě díky nim dáte jídlu nezměnitelnou a originální chuť a šmrnc. Je určitě zajímavé, když do jídla přidáte lněné semínko. Má originální chuť a navíc pomůže při trávení. Z koření určitě stojí za vyzkoušení indická kurkuma.

Další články z kategorie