Recept zaslala: Miroslava Kubešová
Ingredience:
Těsto: 250 g hladké mouky, 150 g cukru moučka, 180 g másla, 70 g vlašských ořechů, 1 lžíce kakaa, 1 vejce, 1 žloutek
Náplň: 250 ml smetany na šlehání, 70 g čokolády na vaření
Na polevu: 200 g poleva čokoládová tmavá
Postup:
Pařížská šlehačka: 1/4 l šlehačky a 7 dkg strouhané čokolády přivedeme k varu a dáme vychladit. Vychlazenou ušleháme. Na vál přesejeme mouku, přidáme moučkový cukr, změklé máslo, mleté ořechy a zpracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát silný 2 mm a rádélkem na těsto nakrájíme obdélníky 4 x 6 cm a natáčíme je na plechové trubičky o průměru 1 cm. Dáme je na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. Celsia asi 10 minut. Ještě teplé je sundáme z plechových trubiček. Vychladlé trubičky plníme pařížskou šlehačkou. Oba konce trubiček namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě.