Zpívání koled o vánocích je tradice, která se z našich domovů bohužel již vytrácí. Pokud však maminky naučí své děti alespoň některé koledy, třeba ty nejznámější a neoblíbenější, mohou si je pak spolu s dětmi prozpěvovat nejen u vánočního stromečku, ale i třeba při společné tvorbě vánočních ozdob anebo při pečení vánočního cukroví. V mnohých mateřských školkách se děti také učí vánoční koledy a ty pak předvedou na společném vystoupení u příležitosti vánoční besídky. Je to moc pěkný zvyk, který si jistě zaslouží být i nadále udržován.
Doba vánoční se nezadržitelně blíží a mnozí již pomalu ale jistě odpočítávají dny, než onen Štědrý den, na který se všichni tak těšíme, nastane. V odpočítávání jistě pomůže také čas adventní a 4 adventní neděle, po které by se na adventních věncích měla zapálit vždy jedna svíčka. První neděle se blíží, a tak je výroba adventního věnce velmi aktuální téma a je ideální začít skutečně co nejdříve.
Dostala jsem za úkol vybrat nějaký nápaditý vánoční dárek a napsat vám o něm. Takových tipů není nikdy dost, ale co vybrat? Pátrala jsem v paměti co jsem v poslední době viděla a uchvátilo by mě a první co mi vytanulo na mysli bylo skvělé triko, které měla kamarádka na sobě. Trička moc nenosím, tak jsem ani netušila jakou škálu barev i potisků najdu. Asi nejvíce mě zaujalo triko s potiskem krásné sovy.
Kdo z nás nemá rád chvilky klidu, kdy si můžete sednout se sklenkou dobrého vína a pozorovat plápolající oheň v krbu. Krásná představ. Bohužel, většina z nás krb nemá, a tak hledá jiné alternativy, jak si zpříjemnit sobotní večer, například svíčkami.
V minulé ukázce z knížky Kouzlo perníčků jsme si řekli jak správně udělat bílkovou polevu. Dnes Vám doplníme postup v bodech.
V minulých dílech seriálu jsme si udělali adventní svícen, svícen na štědrovečerní stůl, zvoneček z květináčů a dnes se podíváme na to jak si vytvořit anděla.
Bílá jak čerstvě padlý sníh a slaďoučká jak nejjemnější cukříček může být jenom cukrová poleva. Samozřejmě že perníčky se mohou zdobit různě. Perník si dobře rozumí s kvalitní polevou čokoládovou, kterou může být celý potažený a může být ještě dekorován mandlemi nebo kokosem.